Alkoholafrusning

Risiko ved alkoholafrusning

Lær symptomerne på alkoholabstinenser at kende og hvordan man afgifter sikkert og trygt.

 • Hvorfor skal alkohol afgiftning udføres under medicinsk tilsyn?
 • Alkohol afgiftning og nødvendigheden ved at gøre det på den rette måde

Berømtheders forsøg med afgiftning

Keith Moon, et medlem af bandet The Who, anses stadig i dag for at være en af de bedste trommeslagere verden nogensinde har set. Hans enorme talent blev dog snart overskygget af hans kamp med alkoholisme. Han søgte efter afgiftning og blev givet det beroligende Clomethiazole til at lindre hans abstinenser. Dog førte hans frygt for hospitaler ham til at forsøge at afgifte derhjemme. Uden ordentligt tilsyn, overdoserede han på pillerne og blandede dem med alkohol, hvilket førte til hans død da han var 32.

Berømmelse er ofte en katalysator for afhængighed og der er ikke mangel på berømtheder der har kæmpet mod sygdommen. Men der er også mange der har overvundet deres kampe gennem behandling og fællesskab. Jada Pinkett Smith krediterer hendes ædruelighed til gennemførslen af et behandlingsprogram mod alkohol samt hendes mands støtte. Hun har været clean i 20 år. Jamie Lee Curtis har været meget vokal omkring hendes kampe med afhængighed og arbejder nu for at skabe opmærksomhed omkring behandlingsorganisationer og forebyggelse. Elton John erindrer den dag han sagde ’Jeg har brug for hjælp… og mit liv vendte på en tallerken.”

Få hjælp til afrusning fra Alkohol 

Hvis alkoholmisbrug forbliver ubehandlet, vil en drikkende persons krop blive fysisk afhængig. Når en person er afhængig af alkohol, gør truslen om abstinenser det endnu sværere at stoppe. En af de tidligste tegn på alkoholafhængighed er når en person kræver mere alkohol for at opnå den ønskede effekt. Andre tegn på afhængighed inkluderer:

 • Lyver for andre for at skjule alkoholindtag
 • Skam eller skyldfølelse omkring druk
 • Øget trang til alkohol
 • Oplever ”blackouts” eller glemmer hvad der skete under druk
 • Har abstinenser når man forsøger at stoppe med at drikke

Det er på dette stadie, hvor pludselig abstinens eller endda en udtalt ændring i drikkevaner kan være livstruende. Dette er fordi at de psykologiske og fysiske abstinenser kan være svære eller fatale. Indlæggelse på en beboelig afvænningsklinik vil sikre at afgiftningen bliver sikkert overvåget af erfarne professionelle for at mindske smerterne og ubehaget som en krop kan opleve mens den fjerne alkohol.

Abstinenser fra Alkohol

Druk kan give en følelse af eufori hvor hæmningerne bliver løftet. Det lammer nervesystemet, som begyndte at bero på alkohol for at fungere. Når alkoholniveauet i hjernen dropper betydeligt, går kroppen i chok og abstinenserne opstår. Afhængigt af niveauet af alkoholskader på kroppen, kan den drikkendes organer også begynde at sætte ud.

Abstinenser kan begynde så tidligt som 2-8 timer efter den sidste genstand og blive mere og mere svære over de første par dage. Symptomer stilner typisk af indenfor 5-7 dage.

Symptomer på abstinenser de første 2-8 timer:

 • Angst
 • Kvalme
 • Opkast
 • Rystende hænder

Symptomer på abstinenser de næste 8-48 timer:

 • Øget kropstemperatur
 • Uregelmæssig hjerterytme og øget blodtryk
 • Forvirring
 • Svære humørsvinginger

Symptomer på abstinenser efter 48 timer:

 • Overdreven sveden
 • Hallucinationer
 • Anfald (op til 72 timer)
 • Delirium Tremens (DT)

Vejen til helbredelse

At søge hjælp på en afvænningsklinik er den sikreste mulighed for succesfuldt at blive afgiftet fra alkohol. Alfa benytter en sammensat tilgang og strategi med evidensbaserede metoder. Det første stadie af afgiftning er stabilisering. Dette begreb dækker alle medicinske og psykologiske interaktioner der opstår for at hjælpe klienter til et sted af fysisk og mental balance. Medicin kan udskrives kortvarigt for at lindre effekterne af abstinenserne. Hver klient vil blive overvåget 24 timer i døgnet for at sikre at de skrider sikkert frem i deres afgiftning. Medicinske teams på stedet er tilgængelige døgnet rundt for omgående at håndtere ethvert problem eller komplikationer der kan opstå.

Et liv fri for alkohol

Uden den mentale og fysiske byrde af alkohol, kan nye døre åbne sig. En ren krop og klarsyn giver drivkraft til at forblive sund. For succeshistorier og inspiration kan vi igen vende os mod medierne. Supermodel Naomi Campbell, engang kendt for hendes eksplosive anfald, har fundet glæde i hendes ædruelighed. ”Jeg er en meget gladere person uden alkohol.” Musiker og forfatter Russell Brand har været ædru i mere end et årti og krediterer hans succes til fællesskabet i støttegrupper. ”Enhver kan blive clean, en dag af gangen.” Og skuespiller samt senere kunstner Jim Carrey tilføjer ”Jeg er meget seriøs omkring ingen alkohol… livet er for smukt.”